حمل دریایی حدود 90 درصد از حمل و نقل در زنجیره تامین شامل می شود .تجارت حمل و نقل بین المللی در این میزان به لحاظ تناژی حدودا شش میلیون تن از انواع کالاست كه تقريبا يك سوم آن را كالاهاي نفتي و يك سوم آن را كالاهاي فله و خشک و بقيه را كالاهاي غير فله تشكيل مي دهند. از این رو به نظر میرسد که ارائه هرگونه خدمات مؤثر در زمینه حمل و نقل دریایی از پارامتر های لازم و مؤثر در انجام تجارت موفق و کارآمد بین المللی است. حمل و نقل دریایی را می توان از ابزار اصلی توسعه تجارت و تأمین نیاز های بین المللی فعالان اقتصادی دانست. ولیکن هزینه های حمل و نقل و حمل کالا بخش قابل توجهی از قیمت تمام شده کالا را برای مصرف کنندگان در بر دارد.
شرکت های حمل و نقل دریایی جدا از سرویس های حمل مرکب، از روش های مختلفی همچون روش مستقیم، کراس استافینگ (Cross Stuffing) ، ترانشیپ(Transshipment ) چارترینگ (Chartering) گروپاژ و پروژهای، کالاهای فله (BULK) ، استفاده از کانتینر یخچالی و غیره استفاده میکنند.
پیگیری بار و حمل کالا توسط شرکت ها و ارگان های حمل و نقل بین المللی انجام می شود و در همه ی موارد بارنامه صادر می شود.
مزایای حمل و نقل دریایی
حمل دریایی نسبت به باقی روش ها ارزان تر بوده و به همین دلیل صاحبان کالا و شرکت های تجاری ترجیح می دهند کالاهای خود را از طریق مسیر های آبی حمل کنند این روش برای بارهای سنگین یا محموله های فله بسیار مقرون به صرفه است