لیست بنادر اصلی کشور
در نظر گرفتن موقعیت و شرایط بنادر اصلی دریایی کشور و انتخاب درست با توجه به شرایط موجود برای افراد فعال در این حوزه ضروری است و به تسهیل تجارت و کاهش هزینههای حمل و نقل کمک زیادی میکند؛ به همین منظور در این مقاله قصد داریم به معرفی بنادر دریایی اصلی کشور بپردازیم
بندر شهید رجایی بندرعباس
یکی از مهمترین بنادر دریایی ایران است که سالیانه حدود ۱۰۰ میلیون تن کالای تجاری و صنعتی را تخلیه و بارگیری میکند. از جمله مزایایی که این بندر جهت تسهیل تجارت دریایی ارائه میدهد:
- موقعیت جغرافیایی بسیار عالی
- بهترین و مطمئنترین راه ارتباطی با آسیای میانه
- کنترل خوب ترافیک دریایی
- برخورداری از ترمینالهای کانتینری
- عمومی و توانایی بالای تخلیه و بارگیری میلیونها تن محموله وارداتی، صادراتی و ترانزیتی
بندر شهید باهنر بندرعباس
از دیگر بنادر قدیمی و فعال کشور در زمینه حمل و نقل دریایی کالا است ، با موقعیت جغرافیایی عالی و دسترسی سریع و راحت به آبهای آزاد جهان به وسیله خلیج فارس میباشد.
این بندر جایگاه سوم بنادر صادراتی کشور را به خود اختصاص داده است و در صادرات کالاهای غیرنفتی، حمل و انتقال کالا و مسافر داخلی و بین المللی نقش ویژهای ایفا میکند. اتصال به راههای بین المللی جادهای و داخلی و قرارگیری در کریدور شمال-جنوب از دیگر مزایای بندر شهید باهنر جهت واردات و صادرات کالا میباشند.
بندر لنگه
بندر لنگه واقع در استان هرمزگان است و جهت حمل دریایی از دبی و امارات متحده عربی، میتواند انتخاب مناسبی باشد. این بندر مسیر ترانزیتی نزدیکی با امارات متحده دارد و به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب، دارای بهترین پایانه لجستیکی جهت حمل بار دریایی جزایر تنب بزرگ و کوچک، ابوموسی و جزیره فارسی است.
علاوه بر این، بندر لنگه کمترین فاصله با شهرهای دبی، ابوظبی و شارجه را داراست و سابقهای طولانی در زمینه جابجایی کالا و مسافر از کشورهایی مثل قطر، کویت و بحرین را نیز دارد.
بندر امام خمینی (ره)
بندر امام خمینی (ره)، بزرگترین بندر فعال در کشور و یکی از بنادر اصلی دریایی استان خوزستان در آبهای خلیج فارس میباشد
.این بندر، بهترین بندر کشور برای ترانشیپ کالا به کشورهای حوزه خلیج فارس است و امکان تخلیه و بارگیری کشتیهای کانتینری نسل چهارم و کشتیهایی با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن نیز در بندر امام خمینی وجود دارد.از دیگر مزای این بندر ، برخورداری از تجهیزات پیشرفته حمل و نقل بار دریایی و ارائه خدمات امن و مناسب به کشتیها است.
بندر خرمشهر
بندر خرمشهر با مساحتی حدود ۲۳۰ هکتار، در شمال غربی خلیج فارس و محل تلاقی اروند رود و کارون قرار دارد. این بندر، دومین بندر کانتینری کشور و دارای فاصله آبی ۴۵ کیلومتری تا خلیج فارس میباشد.
بندر خرمشهر از نزدیکترین بنادر به کشورهایی همچون عراق، کویت و آسیای میانه، دارای امکانات مدرن جهت تخلیه و بارگیری کانتینری، دارای اسکله اختصاصی برای پهلودهی کشتیها، راه دسترسی راحت به خطوط ارتباطی بین المللی دریایی، هوایی، جادهای و ریلی میباشد.
بندر دریایی آبادان
بندر آبادان تا خلیج فارس حدود ۵۳ کیلومتر فاصله دارد و جهت حمل و نقل دریایی کالا از کشورهای عراق و کویت به دلیل نزدیکی و موقعیت جغرافیایی خوب، مناسب میباشد. نزدیک بودن به بندر امام خمینی (ره) جهت ترانشیپ و ترانزیت کالا، نزدیکی به کشور عراق و کویت، برخورداری از پایانه مسافری دریایی و یک پست اسکله سوخت و انعطاف پذیری شناورها از ۶۰ تن تا دو هزار تن از جمله خصوصیات این بندر هستند که میتوانند با توجه به شرایط جهت جابجایی و ارسال محمولات انتخاب مناسبی باشند.
بندر بوشهر
بندر بوشهر از ناحیه شمال، غرب و جنوب به آبهای خلیج فارس دسترسی دارد و یکی دیگر از بنادر دریایی اصلی کشور به شمار میرود.
این بندر، بزرگترین و مهمترین بندر دریایی استان بوشهر جهت حمل و جابجایی کالاهای تجاری است و توانایی پذیرش ۸ میلیون تن کالا در سال را داراست. این بندر در زمینههای حمل دریایی کالاهای فله، عمومی، مواد نفتی و حمل کانتینر و نگهداری و پردازش کالا خدمات خوبی ارائه میدهد.
بندر چابهار
بندر چابهار از بنادر واقع در ناحیه شمالی دریای عمان میباشد که به دلیل ارتباط و دسترسی به خلیج فارس، افغانستان و آسیای میانه میتواند جهت ترانشیپ و ترانزیت کالاهای وارداتی نقش بسیار ویژهای را ایفا کند.
موقعیت جغرافیایی مناسب این بندر امکان دسترسی به آبهای آزاد و حمل و نقل بار دریایی با کشورهای محصور در خشکی نظیر افغانستان، پاکستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان، قزاقستان و آسیای میانه را فراهم کرده است و با افزایش ساخت اسکله و ظرفیت بارگیری کشتیهای اقیانوس پیما به تسهیل حمل دریایی کمک بسیاری کرده است. همچنین از قابلیتهای بندر چابهار میتوان به ترانزیت لجستیک کالاهایی همچون مواد نفتی، کانتینری، فله، آب رسانی به شناورها و نگهداری و کنترل محمولات اشاره کرد.
بندر انزلی
بندر انزلی از جمله اصلیترین بنادر دریایی فعال ایران به دلیل قرارگیری در مسیر ترانزیتی کریدور شمال -جنوب میباشد. این بندر دارای قوانین و مقررات مناطق آزاد تجاری و صنعتی است و شرایط مناسبی را نیز جهت جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی میتواند ایجاد کند. بندر انزلی از انبارهای چند منظوره، ترمینالهای متنوع و تجهیزات تخلیه و بارگیری مدرنی برخوردار است و خدمات مختلفی را به مشتریان جهت حمل و نقل دریایی کالا از کشورهای روسیه، ترکمنستان و آذربایجان ارائه میدهد. علاوه بر این، نزدیکترین منطقه آزاد به تهران و سایر مراکز صنعتی و بازارهای مصرفی کشور محسوب میشود.
یک پاسخ
Really wonderful information can be found on blog.Expand blog